top of page

BBC Music Magazine’i auhinnad

BBC Music Magazine jagas muusikaauhindu. Neid anti kaheksas kategoorias, žüriiks olid ajakirja lugejad, kes andsid kokku tuhandeid hääli. Aasta salvestuse ja aasta parima orkestri auhinna sai dirigent Vassili Petrenko ja Liverpooli kuningliku sümfooniaorkestri heliplaat Tšaikovski 1., 2. ja 5. sümfooniaga. Kammermuusika auhind läks Smetana triole Martinů klaveritriode salvestuse eest. Smetana trio sai tunnustuse ka 2007. aastal Dvořáki loomingu salvestuse eest. Kooripreemia pälvis Cambridge’i St. Johni kolledži koor Jonathan Harvey teoste plaadiga. Parima kontsertesituse auhinna sai tšellist Nicolas Altstaedt Carl Philipp Emanuel Bachi tšellokontsertide salvestuse eest. Parima instrumentaalesituse auhinna teenis klavessinist Mahan Esfahani Bachi “Goldbergi variatsioonidega”. Kaks aastat tagasi tunnustas nimekas ajakiri Mahan Esfahani esikplaati aasta uustulnuka kategoorias. Ooperiauhinna pälvis dirigent Teodor Currentzis oma MusicAeterna orkestri ja solistidega Mozarti “Don Giovanni” plaadistuse eest. Parim vokalist oli Matthias Goerne, kelle plaadil kõlab koos BBC sümfooniaorkestriga Luciano Berio looming. Kolmes ülejäänud kategoorias selgitas parimad välja žürii. Aasta uustulnuk on itaalia pianist Beatrice Rana plaadiga, millel ta esitab koos Santa Cecilia akadeemia orkestri ja Sir Antonio Pappanoga Prokofjevi 2. ja Tšaikovski 1. klaverikontserdi. Aasta esmasalvestuse auhind läks Julian Andersonile, kelle teosed mängisid plaadile Carolin Widmann (viiul) ning Londoni filharmoonia koor ja orkester Vladimir Jurowski dirigeerimisel. Aasta parima DVD auhinna pälvis Zürichi ooper Alban Bergi “Wozzecki” jäädvustamise eest.

BBC Music Magazine’i aasta uustulnuk, itaalia pianist Beatrice Rana. FOTO MARIE STAGGAT

BBC Music Magazine’i aasta uustulnuk, itaalia pianist Beatrice Rana. FOTO MARIE STAGGAT

15 views
bottom of page