top of page

Ainars Rubikis saab Berliini koomilise ooperi muusikajuhiks

Berliini koomiline ooper saab alates hooajast 2018/19 uue muusikalise juhi, läti dirigendi Ainars Rubikise. Praegu 38-aastane Rubikis pälvis 2010. aastal Bambergi sümfoonikute korraldatud Gustav Mahleri konkursil esikoha ning aasta hiljem ka Nestlé ja Salzburgi festivali noore dirigendi preemia. Aastatel 2012–2014 oli Rubikis Novosibirski riikliku akadeemilise ooperi- ja balletiteatri muusikaline juht ja peadirigent. Sageli dirigeerib ta ka oma kodulinnas Riias Läti rahvusooperis. Rubikise leping Berliini koomilise ooperiga kestab kolm aastat, aga sisaldab ka võimalust pikendada lepingut neljandaks hooajaks (2021/22) ehk siis kuni praeguse ooperijuhi Barrie Kosky ametiaja lõpuni.

Foto lnso.lv

16 views
bottom of page