top of page

XXXIII Uno Naissoo loomingu- ja interpretatsioonikonkurss

9. aprillil toimus G. Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis järjekordne legendaarse džässmuusiku ja helilooja Uno Naissoo nime kandev loomingu- ja interpretatsioonikonkurss. Konkursile laekus veerandsada laulu ja instrumentaalpala, millest finaalkontserdile valiti 13 parimat võistlustööd.

Uno Naissoo oli Otsa kooli pikaaegne õpetaja ja 1977. aastal avatud levimuusikaosakonna juhataja ja eestvedaja. Koolil on kujunenud traditsioon tähistada tema sünniaastapäeva noortele heliloojatele mõeldud loominguvõistlusega. “Tegu on Eesti rütmimuusikale äärmiselt vajaliku ja omalaadse konkursiga. Selle võitjate hulgas on palju tunnustatud muusikuid, kellele Naissoo on olnud oluline eeskuju,” lausus Otsa kooli direktor Aarne Saluveer.

Tulemused: I – Andro Urb “Polaarüksindus”, II – Madli Ainsalu “Jungle Speed”, III – Anett Tamm “Canvas”. Eriauhinnad: muusikakaupluselt PVX Muusik – Kristel Laas “Hingelind”; muusikakaupluselt Sound & Light – Maarja Aarma “Beating Hearts” ja “Don’t Throw This Heart Around”; muusikakaupluselt Stanford Music – Kaspar Tambur “Valud ja valed”. Konkursi koostööpartnerid ja toetajad on Eesti Esitajate Liit, Eesti Kultuurkapital, “Jazzkaar”, kauplus PVX Muusik, Stanford Music, EW Sound & Light.

Hetk konkursilt

30 views
bottom of page