top of page

Londoni filharmooniaorkestri kaks uut külalisdirigenti

Londoni filharmooniaorkester (Philharmonia Orchestra) võttis ametisse kaks uut külalisdirigenti, Jakub Hrůša ja Santtu-Matias Rouvali ning nende ametiaeg algab 2017/18. hooaja algul. Orkestri peadirigent on praegu Esa-Pekka Salonen. Jakub Hrůša on alates 2011. aastast selle orkestriga korduvalt mänginud ning tema kavades on domineerinud Kesk-Euroopa muusika. Oma külalisdirigendiks nimetamise kohta ütles ta, et see on ühe unistuse täitumine. Hrůša on veel Bambergi sümfooniaorkestri peadirigent, Tšehhi filharmoonia külalisdirigent ja Tokyo Metropolitani sümfooniaorkestri külalisdirigent. Ka Santtu-Matias Rouvali hindab uut püsiva külalisdirigendi staatust kõrgelt ning ootab eriti koostööd Esa-Pekka Saloneniga. Rouvali on veel Tampere filharmooniaorkestri peadirigent, Kopenhaageni filharmoonia külalisdirigent ning uuest hooajast ka Göteborgi sümfooniaorkestri peadirigent. Esa-Pekka Salonenon lausus, et on uhke, kuna saab orkestrit jagada nii väärikate kaaslastega, mis teeb orkestri edasise arendamise ühisel jõul väga põnevaks.

Santtu-Matias Rouvali. FOTO facesofclassicalmusic.blogspot.com.ee

22 views
bottom of page