top of page

Teos Karl Ernst von Baerist

10. märtsil tuli Tartu ülikooli aulas esiettekandele loeng-ooperiks nimetatud, tegelikult kantaadi vormis teos “Der nordische Baer”, mis oli pühendatud kaasaegsele embrüoloogiale aluse pannud Karl Ernst von Baeri 225. sünniaastapäevale. Nii libreto kui muusika autor oli Dominy Clements. Tegu oli omamoodi järjega teadlastele pühendatud suurvormide reas, mis sai alguse neli aastat tagasi, kui Naissaarel esietendus optik Bernhard Schmidtist rääkiv ooper, mille autor oli samuti Clements. Teos andis jutustavas vormis ülevaate mitmekülgse loodusteadlase elust ja tegevusest, puudutades muu hulgas ka tema suurimat panust teadusesse, munaraku avastamist. Ettekandel osalesid koorilauljate ja instrumentalistidena Eesti muusika- ja teatriakadeemia tudengid. Nimiosa laulis Benjamin Kirk, teised solistid olid Annika Lõhmus, Endrik Üksvärav ja Rasmus Erismaa, sõnalises osas esines Marko Matvere. Kontserti dirigeeris Tõnu Kaljuste. Tegu oli ühega Baeri sünniaastapäevale pühendatud üritustest.

Hetk sündmusest. FOTO VIRGE JOAMETS

29 views
bottom of page