top of page

Publiku hulk kasvab ja palgad vähenevad


ABO (Briti orkestrite ühing) tegi hiljuti saareriigi muusikaelu kohta uurimuse, mis näitab, et viimasel ajal antakse seal orkestritele varasemast vähem raha, publiku hulk ja piletimüük aga kasvab. Samal ajal on orkestrid väitnud, et nad ei suuda enam kaua väiksema toetusega järjest tulemuslikumalt töötada. Raporti kohaselt kasvas Suurbritannia tipporkestrite publik viimase kolme aastaga 7 % (4,83 miljonit inimest). Orkestrid suurendasid ka oma õppeprogramme 35 % võrra ning kaasasid oma kontsertidele ligemale 900 000 last ja noort. Samal ajal langes muusikute palk 5 % võrra ning kohalik omavalitsus vähendas orkestrite finantseerimist koguni 11 %. Orkestrite ühingu president Mark Pemberton ütleb, et publikut on juurde meelitatud peamiselt sooduspiletite ja tasuta kontsertidega, mis tähendab aga orkestrite sissetuleku vähenemist. Uuringust selgus ka see, et 20 % briti parimate sümfooniaorkestrite muusikutest on Euroopa Liidu kodanikud. Ühingule valmistab muret ka Brexit, muusikud loodavad, et briti orkestritel sujub tulevikus Euroopa sisene reisimine probleemideta.

14 views
bottom of page