top of page

Lasnamäe muusikakooli viiuldajate edu Moskvas


Ansambel "Tuuleviiul" Moskvas. Foto: www.facebook.com/Tuuleviiul

Lasnamäe muusikakoolis töötab väga loominguline ja aktiivne viiuliõpetaja Kristi Alas, kes on oskuslikult ühendanud klassikalise viiulimängu pärimusmuusikaga. Selle tulemusena on tekkinud omanäoline ansambel “Tuuleviiul”, kus koos Lasnamäe muusikakooli ja VHK muusikakooli õpilastega viljeletakse eesti pärimusmuusikat. Juba teist aastat järjest on viiuliansambel “Tuuleviiul” edukalt esinenud rahvusvahelistel konkurssidel Venemaal. 2016 aastal saavutati I koht Pihkvas ansamblimängijate konkurssil rahvamuusika kategooris. 2017 aastal jaanuaris kutsuti ansambel esinema Moskvasse V rahvusvahelisele noorte talentide konkurssfestivalile, mida korraldas MOSGAZ. Suurejoonelisest üritusest võttis osa rohkem 300 noort muusikut ja 350 noort kunstnikku. Konkurss kestis kolm päeva ning zürii kuulas kolmes kategoorias 230 etteastet. Sellel konkursil tutvusid Eesti lapsed eakaaslate esitatud rahvamuusikaga Abhaasiast, Moldaaviast, Valgevenest, Serbiast ja Kasahstanist.

Lasnamäe muusikakooli viiuliansambel “Tuuleviiul” saavutas laureaadi tiitli ja III koha ning osales suurejoonelisel galakontserdil 31. jaanuaril hiljuti valminud Moskva riiklikus folklooriteatris “Vene laul”. “Tuuleviiuli” esinemist mainiti ajalehes Moskva õhtuleht, kus kirjutati, et eesti laste esinemine lummas kuulajaid ja eriti meeldis, et lauljad saatsid rahvalaulu ise viiulitel. Ka galakontserdil kõlanud tugev aplaus oli selle tunnistajaks.

Ansambliliikmetel oli suureks elamuseks esineda Moskva ühes uuemas kontserdisaalis ja väga suurejooneliselt korraldatud kontserdil, mis kanti üle ka televisioonis.

128 views
bottom of page