top of page

Keskastme noorte pianistide konkurss Tartus


Esiplaanil Mihhail Kriiva ja Lembit Orgse

27. – 28. jaanuarini toimus järjekordne keskastme muusikakoolide konkurss noortele pianistidele, kus osalevad mängijad TMKKst, Tallinna G. Otsa nimelisest ja Tartu H. Elleri nimelisest muusikakoolist. Seekord peeti konkurss Elleri koolis, kus kõigi kategooriate mängijad (I kursus/IX klass, II kursus/X klass, III kursus/XI klass ja IV kursus/ XII klass) said esineda suurepärases Tubina saalis uuel Steinwayl. Konkursist võttis osa 37 noort pianisti.

Žüriis hindasid klaveriõpilasi Lembit Orgse (esimees), Piret Habak, Ruth Ernstson ja Ia Remmel. Seekordsel võistlusel torkas silma mõningate eredate tippude mäng, eriti väljapaistvad olid vanimas vanuserühmas Mihhail Kriiva (TMKK, õp M. Mikalai), Evita Lohu (TMKK, õp K. Sumera, M. Poll) ja Sven-Sander Šestakov (Elleri kool, õp J. Kapp), 3. vanuserühmas Arko Narits (TMKK, õp M. Martin), 2. rühmas Karl Reimand (Otsa kool, õp Ü. Sisa) ja Karl Johan Nutt (TMKK, õp A. Sarrap, I. Ilja) ning noorimas rühmas Anastassija Mjassojedova (Otsa kool, õp Ü. Sisa) ja Argo Jentson (TMKK, õp A. Juurikas). Huvitava, särava ja peene mänguga paistsid silma ka 2. vanuserühmas III koha saanud Arina Makarenko (Otsa kool, õp Ü. Sisa) ja Liisa Maria Marrandi (Elleri kool, õp T. Joamets). III koha pälvis nooremas vanuserühmas ka Joonatan-Peeter Tombu (TMKK, õp A. Nahkur). Peale auhinnaliste kohtade anti välja ka mitmeid diplomeid.

95 views
bottom of page