top of page

IMCA muusikaauhinnad


Vioolamängija Tabea Zimmermann. Foto: myriosmusic.com

Jaanuaris selgusid IMCA (International Classical Music Awards) tänavused preemiasaajad. Rahvusvaheline žürii valis kahe vooru põhjal 321 nominendi seast välja 17 kandidaati 14 riigist, lähtudes viimase aja klassikalise muusika müügiuuringust. Välja anti ka eriauhinnad: tunnustuse elutöö eest sai Soome bass Matti Salminen, aasta parimaks artistiks tunnistati Saksa vioolamängija Tabea Zimmermann. Noore artisti auhinna said pianist Sophie Pacini ja sopran Elsa Dreisig. Noore uustulnuka auhinna pälvis 15-aastane pianist Robert Neumann. Parimaks plaadimärgiks nimetati Rootsi plaadifirma BIS. Eriauhinnad said plaadifirma Naxos rajaja Klaus Heymann, Leipzigi Gewandhaus-orkester ja Lichtensteini Ensemble Esperanza. Auhinnad antakse üle 1. aprillil Leipzigis ning EBU (Euroopa ringhäälingute liit) võimaldab raadiojaamadel kontserti üle kanda üle kogu maailma.

13 views
bottom of page