top of page

Eesti Muusikaauhinnad 2017


Karl-Erik Taukar Eesti Muusikaauhindade galal. FOTO WWW.PEALINN.EE

26. jaanuaril Nordea kontserdimajas toimunud Eesti Muusikaauhindade tseremoonial anti üle Eesti muusika-aasta suurimad tunnustused. Edukaimaks osutus kolm auhinda pälvinud Karl-Erik Taukar, kaks trofeed võitsid Kadri Voorand ja Elephants From Neptune.

“2016. aastal tuli välja hulk eripalgelisi ja avastamist väärt albumeid. Meie muusikamaastik on väga heas mõttes mitmekesine ja vitaalne. Soovitan kindlasti võitjate loominguga lähemat tutvust teha, kes pole selleks veel aega leidnud,” ütles Eesti Muusikaauhindade taga seisva Eesti Fonogrammitootjate Ühingu tegevjuht Rauno Haabmets. Muusikaauhindade võitjate valimisel ei võeta arvesse albumite müügitulu ega laulude raadioedu, vaid hinnangu annab professionaalne žürii. Auhinnagalast tegi otseülekande TV3. Õhtu juhid olid Tanja Mihhailova-Saar ja Mikk Saar, kes tegid show’l ka üllatusesinemise. Kontserdil esinesid Liis Lemsalu, Laura, Lenna, Metsakutsu, NOËP, I Wear* Experiment, Karl-Erik Taukar, Mick Pedaja ning Estonian Voices. Galakontserti toetasid Jägermeister, kes andis üle aasta rockalbumi auhinna, ning Deezer, kelle nimel andis tunnustuse aasta parim laulu kategoorias kätte Kerli. Toetajateks olid ka Eesti Autorite Ühing, Eesti Esitajate Liit ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

TULEMUSED Aasta debüütalbum – I Wear* Experiment “Patience” Aasta naisartist – Kadri Voorand “Armupurjus” (esitab Kadri Voorand Quartet) Aasta meesartist – Karl-Erik Taukar “Kaks” Aasta ansambel – Elephants From Neptune “Oh No” Aasta klassikaalbum – “Arvo Pärt. The Deer’s Cry” (esitab Vox Clamantis, dirigent Jaan-Eik Tulve) Aasta jazzialbum – Kadri Voorand Quartet “Armupurjus” Aasta etno/folk/rahvalik album – Maarja Nuut “Une meeles” Aasta elektroonikaalbum – Mart Avi “Rogue Wave” Aasta alternatiiv/indie-album – Mick Pedaja “Hingake / Breathe” Aasta metal-album – Taak “Supersargasso” Aasta rockalbum – Elephants From Neptune “Oh No” Aasta popalbum – Karl-Erik Taukar “Kaks” Aasta hip-hop/räpalbum – Metsakutsu “Kuhu koer on maetud“ Aasta muusikavideo – Tommy Cash “Winaloto” (režissöör Tomas Tammemets) Aasta parim laul – NOËP “Rooftop” Aasta album – Karl-Erik Taukar “Kaks” Panus eesti muusikasse – Villu Tamme

25 views
bottom of page