top of page

Eesti Kultuurkapitali piirkondlike ekspertgruppide aastapreemiad


Põlvamaa kultuuripärl Margot Suur. Foto: muusikakool.rapina.ee

Eesti Kultuurkapitali piirkondlike ekspertgruppide aastapreemiad Ida-Virumaa aastapreemia pälvis Anu Pungas aastakümneid kestnud entusiastliku muusikaalase tegevuse eest oma põhitöö kõrvalt ning Narva koorikooli, Ahtme ja Kohtla-Järve kunstide kooli laulu eriala õpetaja Rena Bõkova tulemusliku muusikaalase tegevuse eest. Tunnustuspreemiad pälvisid Verner Mölder puhkpillimuusika au sees hoidmise ja Leili Pure pikaajalise loometegevuse eest.

Põlvamaa aasta kultuuripärl on lauluõpetaja Margot Suur tulemusliku töö ja suurepäraste tulemuste eest 2016. aastal toimunud konkurssidel nii kodu- kui välismaal. Aasta tegija kultuurivaldkonnas on Triinu Laan võrukeelse laulu- ja rahvapeo “Uma Pido” suurejoonelise korralduse eest, aasta kultuuriteo preemia pälvis IV “Uma Pido” kunstiline toimkond. Valgamaa aasta kultuuripreemia sai Evald Raidma maakonna väga eduka esindamise eest vokaalansamblite konkursil.

Saaremaa aastapreemiad said muusikaõpetaja ja dirigent Mai Rand koorilaulu kõlailu loomise ja Saaremaa laulupeo “kaldale tüürimise” eest ning Mustjala lasteaed-põhikooli õpetaja, laste folkloorirühma Sõluk ja naisrahvatantsurühma Kuldking juhendaja Helje Raaper tulemusliku tegevuse eest rahvusliku folklooripärandi

13 views
bottom of page