top of page

Eesti Kultuurkapitali aastapreemiad

Alo Põldmäe

Kohtla-Järve kultuurikeskuses anti 20. jaanuari õhtul üle Eesti Kultuurkapitali aastapreemiad 2016. aasta tegevuse eest.

Kultuurkapitali helikunsti valdkonna aastapreemia pälvis Alo Põldmäe väljapaistva tegevuse eest helilooja ja heliloomingu õpetajana ning hindamatu panuse eest Eesti klaveriehituse ajaloo jäädvustamisel.

Helikunsti sihtkapitali elutööpreemia anti Alo Ritsingule, koorimuusika loojale ja eestkõnelejale traditsioonide edasikandmise ja ‑andmise eest. Rahvakultuuri sihtkapitali elutööpreemia sai Ants Üleoja kui Eesti koorimuusika vanameister, pikaajaline õppejõud ja laulupidude üldjuht. Rahvakultuuri aastapreemia pälvis Eesti folgi emaks kutsutud laulja ja laululooja Anne Maasik aastakümneid kestnud loome ning heliplaadi “Valguse varjus” üllitamise eest. Pärimuskultuuri aastapreemia anti Maarja Nuudile pärimusmuusika loova käsitlemise eest. Koorimuusika aastapreemia pälvis Toomas Voll Eesti koorimuusika silmapaistva edendamise eest. Folkloori aastapreemia sai Eesti Folkloorinõukogu loova lähenemise eest rahvusvahelise folkloorifestivali “Baltica” korraldamisele.

35 views
bottom of page