top of page

Eesti muusika Ungaris


7. – 15. jaanuarini toimus Budapestis juba neljandat korda festival “Átlátszó Hang” (“Läbipaistev heli”). Festivali lõpuüritusena toimus 15. jaanuaril eesti nüüdismuusika õhtu, kus oli kavas Märt-Matis Lille “When the Buffalo Went Away” ning Liisa Hirschi “Four Glides”, mille ettekandel osales ka autor. Ungaris esimest korda kõlanud teoseid esitas kohalik nüüdismuusika ansambel THReNSeMBLe. Kuigi ürituse fookuses oli eesti nüüdismuusika, pakuti publikule elamusi ka teistest kultuurivaldkondadest. Näidati kahte lühianimatsiooni, milles on kasutatud eesti heliloomingut, Ülo Pikkovi “Keha mälu” (2011, muusika Mirjam Tally) ja Riho Undi “Isandat” (2015, muusika Arvo Pärt ja Lepo Sumera), ning loeti katkendeid Jaan Kaplinski filosoofilisest lühiproosast (“Jää ja Titanic”, “Jää ja kanarbik”), mis temaatiliselt riimub Märt-Matis Lille teosega. Luges Ungari näitleja Attila Menszátor-Héresz, kes osales ka Märt-Matis Lille teose esitusel.

14 views
bottom of page