top of page

Sydney konkursi võitis vene pianist Andrei Gugnin


Üle nelja aasta toimus taas Sydney rahvusvaheline pianistide konkurss (SIPCA) ning 17-päevase tiheda konkursipinge lõppedes krooniti võitjaks vene pianist Andrei Gugnin. 29-aastane Gugnin esitas finaalis Mozarti Es-duur kontserdi KV271 ning Prokofjevi 3. klaverikontserdi. Lisaks peapreemiale (64 000 AUD) pälvis ta tunnustuse parimate instrumentaalkontsertide, parima sonaadi ja viiulisonaadi ning parima soolokava eest esimeses voorus. Temaga sõlmis lepingu plaadifirma Hyperion ning võiduga kaasnes veel mitmeid kontserdipakkumisi ja ulatuslik kontsertturnee Austraalias aastal 2017. Teise preemia pälvis Sydney konkursil Arseni Tarasevitš-Nikolajev (Venemaa), kolmanda koha Moye Chen (Hiina), neljanda Kenneth Broberg (USA), viies oli Oksana Ševtšenko (Kasahstan) ning kuues Jianing Kong (Hiina).

Suuri rahvusvahelisi konkursse on viimastel aastatel saatnud mõningane ebaedu – räägitakse sellest, et nende tase on langenud ning huvi internetis pakutavate otseülekannete suhtes (näiteks tänavune kuninganna Elisabethi konkurss) on tagasihoidlik. Sydney rahvusvaheline pianistide konkurss (rajatud aastal 1977) paistab silma suurte preemiarahade poolest on oma maa üks suurimaid. See on ka maailmas üsna prestiižne ning on Valeri Gergijevi egiidi all saanud uue hingamise. Konkursi võitjaks tulnud Gugnin on lõpetanud Moskva konservatooriumi ning jätkab praegu õpinguid Itaalias, kus tema õpetajateks on Stanislav Ioudenitch ning William Naboré. 2014. aastal pälvis Gugnin kuldmedali ka Gina Bachaueri nimelisel rahvusvahelisel konkursil.

11 views
bottom of page