top of page

Rahvatantsu ja rahvamuusika auhinnad “Lokulaud 2016”


Saku Mandoliinid. Foto: facebook

Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts (ERRS) andis novembris Vanemuise kontserdimajas toimunud tänuüritusel üle tunnustused valdkonna silmapaistvatele tegijatele. ERRSi juhatuse esimees Kalev Järvela sõnas: “Tunnustamise eesmärk on esile tõsta rahvatantsu ja rahvamuusika valdkonda edendanud inimesi. Tunnustus on kui tormituulte ajal pilve vahelt välja ilmuv päike, et rõõmu valmistada ja meelde jääda.”

Rahvamuusikaalased tunnustused: aasta rahvamuusik – Aivar Arak, Märjamaa muusika- ja kunstikooli õpetaja, kolme põlvkonda ühendava pereansambli liige ja armastatud pillimees.

Aasta rahvamuusikakollektiiv – Saku Mandoliinid, Eesti suurim mandoliiniorkester, mis on ühtlasi saanud mandoliiniorkestrite taastulemise lipulaevaks. Juhendaja Joosep Sanga käe all on saadud väga hea mänguvorm ning kõrge kunstiline tase. Lisaks on nad rikastanud Eesti muusikasuve Saku mandoliinifestivaliga. Aasta rahvamuusikasündmus – rahvamuusikapidu Türil, kus osales üle 130 muusikahuvilise. Peo peakorraldajaks on Juhan Uppin. Pikaajaline panus rahvamuusika valdkonna arengusse – Els Roode. Els Roode pani aluse kromaatilise kandle õppele nii Tallinna muusikakoolis, G. Otsa muusikakoolis kui ka EMTAs. Tema eestvedamisel asutati 2002. aastal Eesti Kandleliit. Els Roode on olnud Eesti orkestrijuhtide rahvamuusikaorkestri üks asutajaliikmeid, rahvusvaheliste kandlekonkursside žürii liige, üleriigiliste rahvamuusikapidude kandleansamblite üldjuht ja koondorkestri juht ning üldtantsupidude muusikaline juht.

38 views
bottom of page