top of page

Preemiad Donatella Flicki nimelisel dirigeerimiskonkursil


Niklas Benjamin Hoffmann ja Kenti hertsog. Foto: bachtrack.com

26-aastane Saksa dirigent Niklas Benjamin Hoffmann võitis tänavuse XIV Donatella Flicki nimelise dirigeerimiskonkursi. Kolme parima hulka tuli lisaks Hoffmannile veel 31-aastane Vlad Vizireanu Rumeeniast ja 24-aastane Kerem Hasan Inglismaalt. Konkursi žüriisse kuulusid Sir Antonio Pappano, Carlo Rizzi, Gennadi Roždestvenski, Juri Temirkanov ja Dame Felicity Lott. Esikohaga kaasneb 15 000 naela preemiaraha ning võimalus tegutseda üks Valeri Gergijevi assistendina Londoni sümfooniaorkestri juures. Hoffmann on õppinud dirigeerimist Liszti-nimelises Muusikakõrgkoolis Weimaris ning tegutseb ka heliloojana. 2015. aastal võitis sama konkursi Elim Chan ja finaali kolme parema sekka jõudsid ka eesti dirigent Mihhail Gerts ja tšehhi dirigent Jiří Rožeň. 2010. aastal võttis konkursist osa ka eesti dirigent Kristiina Poska, kes jõudis samuti kolme parema hulka.

16 views
bottom of page