top of page

Martyn Brabbins nimetati Inglise Rahvusooperi muusikajuhiks


Inglise Rahvusooperi (English National Opera, ENO) muusikajuhiks nimetati Martyn Brabbins, kes asub ametisse kohe. Ta asendab Mark Wigglesworthi, kes andis lahkumisest teada märtsis. Brabbinsi leping kehtib 2020. aastani, Wigglesworth jätkab tööd selle hooaja lõpuni käimasolevate produktsioonidega. Wigglesworthi tööaeg algas eelmise aasta septembris. Kui eelmise muusikajuhi Ed Gardneri ametiaega peeti vaatamata ENOs valitsenud keerulisele olukorrale edukaks, siis Wigglesworthi ametiajal läks ooperi olukord veelgi raskemaks. Esile kerkis mitmeid kriise, plaaniti koori kärpimist ning toimus ka streik. Kuid hoolimata majanduslikest raskustest on ENO lavastused osutunud üsna edukaks. Brabbins on tegutsenud dirigendina BBC Šoti süfooniaorkestri juures (1994–2005) ja olnud Nagoya filharmooniaorkestri peadirigent (2012–2016) ning tema dirigeerimiskunsti on jäädvustatud rohkem kui sajal heliplaadil. Vaatamata majanduslikele raskustele on Brabbins lubanud ENO kunstilist taset kõrgel hoida.

0 views
bottom of page