top of page

Noortebänd 2016


Kinos Sõprus aset leidnud “Noortebändi 2016” lõpugalal astus üles viis finalisti: EIXD, Lepatriinu, Fuqtual, Charlemagne ning The Notes. Võistluse võitjaks tuli Rapla indie-folk trio The Notes, kes viis koju ka publiku lemmiku tiitli. “Tunne on suurepärane, lootsime võitu, aga pinget selles osas peale ei pannud,” olid noored muusikud meeldivalt üllatunud.

“Noortebänd 2016” finaali žüriisse kuulusid ELU24 peatoimetaja Anu Saagim, Tallinn Music Weeki esindaja Raimond Põldmaa, “Jazzkaare” produtsent ja turundusjuht Eva Saar, muusik Mikk Tammepõld, Intsikurmu festivali peakorraldaja ja Kaabu Music tegevjuht Mihkel Kübar, muusik ja loovagentuuri “Vurr” loovjuht Rauno Kutti, muusik Marie Vaigla ja R2 peatoimetaja Kristo Rajasaare.

Raimond Põldmaa kommenteeris: “Olin tõeliselt üllatunud finalistide tasemest ning žanride mitmekesisusest, mida ka Tallinn Music Week on alati väärtustanud.” Eva Saar sõnas, et kuigi oli raske võrrelda ansamblit sooloartistiga ning räpparit popartistiga, tegi otsustamise lihtsamaks muusikute säde. Nii osutus võitjaks žanripiiridest hoolimata just see bänd, kes oskas oma olemusega minna kõige rohkem südamesse. The Notes võlus žüriid oma erilisuse, lihtsuse ja soojusega. “Neis oli see “miski”, mis võlus kohe esimesest noodist,” tõdes Eva Saar. Ta lisas, et nüüd algab bändidel tihe töö: “Selleks annab “Noortebänd” aga kaasa just õige paketi ning targad muusikud võtavad kogemustest ja pakutavatest võimalustest maksimumi.”

Ülejäänud preemiad jagunesid: rahva lemmik – The Notes, esinemiskutse Intsikurmu festivalile – Lepatriinu, esinemiskutse “Jazzkaarele” – Lepatriinu, esinemiskutse festivalile “Augustibluus” – Lepatriinu, esinemiskutse Tallinn Music Weekile – EIXD, River Islandi eriauhind – Lepatriinu.

18 views
bottom of page