top of page

Riho Pätsi koolimuusika fondi laureaadid 2016


14. septembril kuulutas Riho Pätsi koolimuusika fond välja oma selle aasta laureaadid. Fond tunnustab eriliselt silma paistnud muusikaõpetajat, instrumendiõpetajat, heliloojat ja muusikapedagoogika uurijat või koolimuusika edendajat. Tänavused laureaadid on Kuressaare gümnaasiumi muusikaõpetaja Laine Lehto, G. Otsa nimelise Tallinna muusikakooli kontrabassipedagoog ning kauaaegne Rahvusooper Estonia orkestrant Meeme Saareväli, ka koorijuhi ja Otsa kooli pedagoogina tegutsev helilooja Andres Lemba ning koolimuusika edendajana Eesti TV ja Eesti Kontserdi korraldatav telekonkurss “Klassikatähed” ja tegijate tiim Timo Steiner, Helen Valkna ja Neeme Punder.

Riho Pätsi koolimuusika fond on asutatud 2002. aastal eesti koolimuusika rajaja, helilooja, uurija, publitsisti ja koorijuhi professor Riho Pätsi mälestuse jäädvustamiseks ning tema elutöö teadvustamiseks tänapäeval. Riho Päts oli meie koolimuusika liikumise suur algataja ja mitmekülgne arendaja suurepärase ja uuendusmeelse pedagoogina, sellele pühendunud heliloojana, muusikateadlase ja ühe oma aja erudeerituma kirjamehena. Riho Pätsi nime kandva iga-aastase stipendiumi saajad otsustab fondi juhatus, kelle koosseisus on haridus- ja teadusministeeriumi, Eesti muusika- ja teatriakadeemia, Tallinna ülikooli, Eesti muusikaõpetajate liidu ning kirjastuse Koolibri esindajad.

Austamisüritus leidis seekord aset Eesti teaduste akadeemia saalis. Stipendiumi seniste laureaatide hulgas on rida meie tuntumaid muusikategelasi, heliloojaid, pedagooge, muusikapedagoogika uurijaid ja interpreete alates Veljo Tormisest, ka Riho Pätsi tütar Leelo Kõlar on instrumendiõpetajana stipendiumi laureaat 2002. aastast.

16 views
bottom of page