top of page

Murray Perahia vahetas Sony plaadifirma DG vastu


Maailma üks enim hinnatud pianist Murray Perahia kolis pärast 43-aastast koostööd plaadifirmaga Sony Classical üle Deutsche Grammophoni tiiva alla. Ameerikas sündinud ja Londonis tegutsev Perahia on aastaid keskendunud klaverimuusika baasrepertuaarile nagu Chopin, Beethoven, Brahms ja Mozart ning huviobjektiks on olnud mõistagi ka Johann Sebastian Bachi looming. Tema esitused on saanud väga palju tunnustust ning muutunud kohati klassikatõlgenduste etaloniks. Deutsche Grammophoniga koostöös ilmub esimene plaat juba sel sügisel, oktoobris, plaadil kõlavad Bachi Prantsuse süidid. Edaspidi on plaanis salvestada teoseid, mille juurde Perahia oma rohkem kui 50 aastase rahvusvahelise muusikutee jooksul ikka ja jälle tagasi on pöördunud. Tuleva aasta aprillis tähistab Perahia ka oma 70. juubelisünnipäeva.

18 views
bottom of page