top of page

Korea dirigent Myung-Whun Chung uues ametis

Tunnustatud Lõuna-Korea dirigent Myung-Whun Chung määrati Tokio filharmooniaorkestri muusikajuhiks. Chung on kahtlemata oma maa üks rahvusvaheliselt tuntumaid muusikuid, Olivier Messiaeni õpilasena on ta suurt tunnustust saanud just prantsuse muusika tõlgendustega. Peale selle on Chung väljapaistev pianist, 1974. aastal saavutas ta Moskvas Tšaikovski-nimelisel konkursil teise koha. 1979. aastal valiti ta Carlo Maria Giulini assistendiks Los Angelese Filharmoonikute juurde. Chung asutas 1997. aastal Söulis baseeruva Aasia filharmooniaorkestri, kus ta praegugi peadirigendina tegutseb. Ta on olnud ka Prantsuse raadio filharmooniaorkestri muusikajuht. Tokio publik on Chungi tuleku üle väga rõõmus, sest Jaapanis on ta üks tuntumaid klassikaartiste ning ollakse uhked, et Chungi hoolde antakse Jaapani vanim orkester (rajatud aastal 1911). Septembris juhatas Chung Tokio filharmooniaorkestriga kolme kontserti.

6 views
bottom of page