top of page

Konkurssfestival “Draakon”


Konkurssfestivali "Draakon" osalejaskond. FOTO KERSTI LEPPIK

17. – 19. augustini toimus Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias esmakordselt rahvusvaheline muusikafestival “Draakon”. Konkursil olid kategooriad pianistidele vanuses 7–12 aastat, 13–16 aastat kui 17–30 aastat. Osaleda sai vaba kava ja hiina muusika kategoorias. Konkurssfestivalile eelnesid meistriklassid, neid andsid Ira Floss, Kristi Kapten ja Marko Martin. Mängijaid hindas žürii koosseisus Mati Mikalai (EMTA, esimees), Ada Kuuseoks (EMTA) ja Kevin Yun Zhao. Konkursil osales mängijaid nii Hiinast, Eestist kui ka Venetsueelast. Eesti õpilastest olid erinevates kategooriates edukad Anette Allas, Marion Kiil, Madis Aasalo (Kiili Kunstide Kool), Sander Sirge (Tartu I MK), Anita Koševaja (Lasnamäe MK), Kadri Meitus, Viola Asoskova (TMKK), Elle-Riin Volmer (EMTA), Emma-Johanna Lepasoo, Oleg Korobov ja Maria Samoštšenkova. Muusikafestival oli helde preemiate poolest: parimad said võimaluse osaleda edaspidi Hiinas rahvusvahelisel konkursil.

35 views
bottom of page