top of page

Esa-Pekka Salonenil uus positsioon Soome Rahvusooperis


Esa-Pekka Salonen asub hooajast 2016/17 viieks aastaks Soome Rahvusooperis tegevusse nii dirigendi, helilooja, kunstilise nõustaja kui ka kultuurisaadikuna. Saloneni ülesandeks on arendada uusi välissuhteid ning olla mentoriks väljapaistvatele noortele soome dirigentidele. Septembrikuus dirigeerib Salonen Richard Straussi ooperit “Elektra” ning 2019. aastal on ees ootamas Wagneri tsükkel “Nibelungi sõrmus”. Salonen on Soome Rahvusooperis varem juhatanud Saariaho ooperit “L’amour de loin” (2004) ning Richard Straussi ooperit “Salome” (2005). Salonen tegutseb hetkel ka Londoni filharmooniaorkestri peadirigendi ja kunstilise nõustajana, samuti on ta Los Angelese Filharmoonikute laureaat-dirigent ning Baltic Sea Festivali kunstiline juht. Saloneni sõnul on ta viimased 30 aastat tegutsenud peamiselt väljaspool kodumaad ja tunneb nüüd suurt rõõmu, et saab teha pikemaid kunstilisi plaane koduooperis ja tõdeb, et ooperikunst on teda aastatega üha enam huvitama hakanud.

10 views
bottom of page