top of page

Noorel rootsi viiuldajal leping Deutsche Grammophoniga

15-aastane rootsi viiuldaja Daniel Lozakovich sõlmis lepingu Deutsche Grammophoniga. Seega võib öelda, et noor Lozakovich astub Anne-Sophie Mutteri jälgedes, kes sama vanalt plaadistas samuti DG-le – toona olid teosteks Mozarti 3. ja 5. viiulikontsert koos Berliini Filharmoonikutega Herbert von Karajani juhatusel. Üks noorimaid viiuldajaid, kes DG-ga lepingu sõlminud, oli omal ajal 13-aastane David Garrett. Mainekas plaadifirma loodab Lozakovichiga teha pikaajalist koostööd. Selle esimesteks viljadeks on kaks albumit orkestriga ning sooloplaat. Plaanis on salvestada ka Beethoveni viiulikontsert, aga orkester ja dirigent ei ole veel täpselt teada.

DG pole ainus plaadifirma, mis verinoorte artistidega viimasel ajal tegeleb. Kevadel sõlmis näiteks Decca Classics lepingu 16-aastase plokkflöödivirtuoosi Lucie Horschiga. Daniel Lozakovichi viiulimängu võib tegelikult DG plaadil juba kuulda, sest koos Daniel Hope’iga on ta plaadistanud Bartóki loomingut Hope’i uuel plaadil “My Tribute to Yehudi Menuhin”.

Lozakovich alustas viiuliõpinguid kuueaastaselt ning juba kaks aastat hiljem soleeris ta koos Vladimir Spivakoviga Moskva Virtuooside ees. Praegu elab ta Stocholmis ning õpib Karlsruhe muusikakõrgkoolis professor Josef Rissini käe all. Lähemal ajal on tal ees esinemised Müncheni filharmoonikute ja Valeri Gergijevi, Rootsi Raadio sümfooniaorkestri ja Robin Ticciati ning Stockholmi Kuningliku Filharmooniaorkestri ja Semyon Bychkoviga.

11 views
bottom of page