top of page

Harjumaa Keelpilliorkester Prantsusmaal

Foto Jean-Gabriel Pasquinet

Harjumaa Keelpilliorkester osales 9.–17. juulini Prantsusmaal Vienne’i provintsis peetud rahvusvahelisel sümfooniaorkestrite festivalil. Orkestrit juhatas Sirly Illak-Oluvere, solistidena astusid üles Laura-Liisa Kümnik ja Anna Vähi. Festivalil oli orkestreid Hiinast, Hispaaniast ning kohal oli Prantsusmaa rahvuslik akordionistide orkester.

HKO andis kokku kuus kontserti, mis lõppesid kõik publiku püsti tõusmise ning lisapaladega. Esitati teoseid nii tuntud klassikutelt (Haydn, Vivaldi, Tšaikovski jne) kui ka Eesti autoritelt (Tõnu ja Tõnis Kõrvits, Eller jt). Eestit esindava teosena kõlas Liina Sumera muusika filmist “Supilinna salaselts” Sirly Illak-Oluvere juhatusel.

HKO tegutseb alates 2003. aastast. Orkestri ettevalmistus- ja põhikoosseisus mängis sellel hooajal kokku 90 õpilast ja õpetajat Harjumaa 14-st muusika- ja kunstide koolist. Orkestri dirigendid on Tekla Tappo ja Hando Põldmäe. 2015. aastal esineti ka Itaalias Cremonas toimunud rahvusvahelisel sümfooniaorkestrite festivalil.

Sirly Illak-Oluvere (1981) on G. Otsa nimelise Tallinna muusikakooli puhkpilliorkestri, Harjumaa Noorte Puhkpilliorkestri ettevalmistusrühma ja Saue muusikakooli väikese puhkpilliorkestri dirigent ning Eesti Noorte Puhkpilliorkestri peadirigent. Eesti Kooriühing on tunnustanud teda 2013. aastal aasta orkestridirigendi tiitliga.

31 views
bottom of page