top of page

“Operalia 2016” võitjad on Keon-Woo Kim ja Elsa Dreisig


Keon-Woo Kim ja Elsa Dreisig koos P Domingo. FOTO AESCENATEATRO.NET

Juulis toimus Mehhikos mainekas ooperilauljate konkurss “Operalia”, mille rajaja ja eestvedaja on Plácido Domingo. Esimese preemia (30 000 dollarit) vääriliseks tunnistati prantsuse sopran Elsa Dreisig ja Lõuna-Korea tenor Keon-Woo Kim. Elsa Dreisigil on viimastel aastatel konkurssidel õnne olnud, sest aastal 2015 saavutas ta teise koha kuninganna Sonja nimelisel konkursil ning aastal 2014 esimese koha Saksamaal toimunud konkursil “Ton und Erklärung”. Keon-Woo Kim, kes võitis aastal 2015 Montreali rahvusvahelise konkursi, pälvis “Operalial” ka publikupreemia.

Teise koha pälvisid Bogdan Volkov (Venemaa) ja Marina Costa-Jackson (USA/Itaalia), kes pälvis ühtlasi Pepita Embili nimelise zarzuela-preemia. Kolmanda koha said Rame Lahaj (Kosovo) ja Olga Kulchynska (Ukraina). Juan Carlos Heredia (Mehhiko) ja Nicholas Brownlee (USA) võitsid Don Plácido Domingo Ferreri (s.o tuntud ooperilaulja isa – Toim.) nimelise zarzuela-preemia ning Brenton Ryan (USA) võitis Birgit Nilssoni eripreemia.

Tänavuse konkursi žüriisse kuulusid Joan Matabosch (Teatro Real), Jonathan Friend (MET) ja Peter Katona (Royal Opera House). Lauljaid saatis finaalis Jalisco filharmooniaorkester Plácido Domingo juhatusel. 1993. aastal loodud “Operaliat” korraldatakse igal aastal erinevas linnas ja sellest on saanud üks olulisemaid konkursse BBC korraldatud Cardiffi konkursi kõrval. “Operalia” konkursi žürii valib igal aastal ligemale tuhande sooviavaldaja seast välja 40 lauljat vanuses 18–32, kes konkursile pääsevad. “Operalia” tase on muutunud aastatega sedavõrd kõrgeks, et finalistidele on üldjuhul tagatud rahvusvaheline edu ja karjäär. Varasemate aastate “Operalia” võitjatest võiks esile tuua sellised nimed nagu Erwin Schrott, Joyce DiDonato, Pretty Yende ja Rolando Villazon.

9 views
bottom of page