top of page

New Yorgi Metropolitan Opera muusikajuhiks saab Yannick Nézet-Séguin

New Yorgi Metropolitan Opera muusikajuhiks saab kanada dirigent Yannick Nézet-Séguin, kes asub James Levine’i järglasena ametisse aastal 2020. METis alustab ta tööd aga juba hooaja 2017/18. alguses ja esialgu on tema ametinimetus muusikalise juhi kandidaat. Samal ajal pikendas Nézet-Séguin oma lepingut Philadelphia orkestri peadirigendi ametis aastani 2026. Ühtlasi jätkab ta Rotterdami filharmoonikute peadirigendina hooaja 2017/18 lõpuni.

MET on üks maailma mainekamaid ooperiteatreid ja seega saab Nézet-Séguinist, kes on praegu 41-aastane, üks oma põlvkonna mõjukamaid dirigente. Tema esimeseks lavastuseks METis saab Wagneri “Lendav hollandlane”.

METi praegune muusikajuht James Levine paneb ameti maha käesoleva hooaja lõpul. 72-aastane maestro on sel ametikohal olnud juba alates aastast 1976. Viimastel aastatel on tal olnud mitmesugused tervisehädad ja ta on olnud sunnitud liikuma ratastooliga. Temast saab Metropolitan Opera emeriitdirigent, ta jääb kunstiliselt juhtima ka Lindemanni-nimelist noorte artistide programmi ning juhatab tulevikus ka mõnd etendust.

Yannick Nézet-Séguin

6 views
bottom of page