top of page

Konkursitulemusi

Lastekoor Ellerhein osales 29. aprillist 1. maini toimunud koorifestivalil “European Music Festival for Young People” Neerpeltis Belgias. Koor võttis konkursist osa lastekooride ja vaba stiili kategoorias. Mõlemas saavutati esikoht “Cum laude”. Lastekoori dirigendid on Anneli Mäeots ja Gerli Aet Arras, kontsertmeister on Reinut Tepp. Konkursil osales 76 koori 22 riigist, valdavalt Euroopa koorid, kuid kõrge tasemega lastekoor oli tulnud ka Lõuna-Aafrika Vabariigist. Konkursi hindajaks oli 31-liikmeline žürii, kus oli esindatud 16 riiki, sealhulgas Eesti (Aarne Saluveer), Rootsi (Bo Johansson), Inglismaa (Timothy Brown) ja ka Lõuna-Korea.

 

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia üliõpilane Veronika Issajeva (juhendaja dots Mati Mikalai) saavutas 16.–21. maini Tomskis toimunud Chopini-nimelisel rahvusvahelisel pianistide konkursil 19–23-aastaste vanuserühmas III koha. Selles vanuserühmas osales 43 pianisti Poolast, Kasahstanist, Eestist ja kuueteistkümnest Venemaa regioonist.

 

Riias toimunud XII rahvusvahelisel kammeransamblikonkursil “Musitseerime koos sõpradega” võitis EMTA klaveriduo Maria Mikulitš ja Elena Perepeljatnik (juhendaja prof Natalia Sakkos) grand prix’ ja preemia parima romantilise muusikateose esituse eest. Oma vanusegrupis pälvis samal konkursil I koha ja preemia parima klassikaesituse eest klaveritrio Karina Rostovtseva–Aleksander Sebastian Lattikas–Viola Asoskova Tallinna muusikakeskkoolist (õp Jekaterina Rostovtseva). Vanimas vanuserühmas võitis I koha ja sai eripreemia parima kaasaegse muusika esituse eest kvintett “Kodumaine viisik” koosseisus Hans Christian Aavik, Kati Meibaum, Liisa Välja, Marten Meibaum ja Karolina Žukova (TMKK–EMTA, juhendaja dots Marrit Gerretz-Traksmann). Kokku osales konkursil 45 ansamblit Lätist, Leedust, Eestist ja Soomest.

 

Valgevenes toimunud II rahvusvahelisel konkursil “Paleski Ahiencyk” saavutas TMKK klaveriõpilane Arko Narits (õp Marko Martin) oma vanuserühmas II koha. Kolmevooruline konkurss oli kõrge tasemega ning nõudlik. Arko Narits sai ka eripreemia parima 20. sajandi teose esituse eest ning Gomeli sümfooniaorkestri kutse esineda solistina hooajal 2016/17.

 

TMKK viiuliõpilane Caro-Lyn Irjas (õp Kristiina Kriit) saavutas rahvusvahelisel Paolo Serrao nim konkursil Itaalias III koha. Viiuldajaid osales Poolast, Leedust, Itaaliast, Tšehhist, Lõuna-Koreast. Kolmeliikmelise žürii esimees oli Aleksei Bogorad, Moskva Suure Teatri dirigent.

 

TMKK löökpilliõpilane Tanel-Eiko Novikov (õp Kristjan Mäeots) saavutas rahvusvahelisel konkursil “Great Composers Competition” 20. sajandi heliloojate alagrupis esikoha. Pillidest olid konkursil esindatud klaver, keelpillid, flööt, klarnet.

 

TMKK tšelloõpilane Maria Mutso (õp Mart Laas) sai IX rahvusvahelisel Davõdovi-nimelisel tšellistide konkursil Lätis Kuldigas III koha. Osalejaid oli 39 kaheteistkümnest riigist, neljas vanuserühmas, neist vanimas rühmas kuni 27-aastased. Eesti noortest muusikutest võtsid konkursist osa veel Marten Meibaum, Siluan Hirvoja, Valle Rasmus Roots ja Johannes Välja. Lisaks Maria Mutso laureaaditiitlile pälvis diplomi Siluan Hirvoja. Napilt jäid finaalist välja Valle Rasmus Roots ja Johannes Välja (kõige vanemas rühmas pääses finaali kaks mängijat).

TMKK tšelloõpilane Maria Mutso

40 views
bottom of page