top of page

Peterburi ooperifestival

23. aprillist 8. maini toimus Peterburis esimest korda rahvusvaheline kammerooperifestival, mille korraldas Peterburi Kammerooper. Festivalil esinesid lisaks korraldajale Collegium Musicum Riiast, Rahvusooper Estonia ning Helikon-Opera ja Pokrovski Kammerooperiteater Moskvast. Peterburi sõitis 60 estoonlast, kaasas Hindemithi ooperi “Pikk jõulueine” Arne Miku lavastuses. See oli kavas 3. mail, osades Janne Ševtšenko, Annaliisa Pillak, Rauno Elp, Mart Laur, Oliver Kuusik, Juuli Lill, Kristel Pärtna, Andres Köster, Kati Jaanimäe ja Mart Madiste. Dirigeeris Kaspar Mänd.

Festivali eesmärk on tutvustada kammerooperit kui eristuvat ja tänapäevast žanri, millel on oluline koht maailma muusikakultuuris. Kavas olid Bizet’, Händeli, Britteni, Hindemithi, Lampi ja Tšaikovski teosed.

11 views
bottom of page