top of page

Marje Lohuaru valiti ECMTA juhiks

28. aprillist 1. maini toimus Varssavis ECMTA (European Chamber Music Teachers Association) aastakonverents. Selle üldkoosolekul valiti ECMTA juhiks Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia instrumentaalkammermuusika keskuse juhataja professor Marje Lohuaru. Ühtlasi toimus Varssavis muusikakõrgkoolide tudengite kammermuusika festival.

“1975. aastal Tallinnast alguse saanud Balti riikide konservatooriumite tudengite igakevadine kammermuusika festival on erakordselt hea näide regiooni muusikakõrgkoolide kauaaegsest koostööst. Viimase 20 aasta jooksul on üritus muutunud rahvusvaheliseks, osavõtjaid on kogu Euroopast. Tänavune festival toimus Varssavis Chopini-nim muusikaülikoolis. Osalejaid oli Eesti, Läti, Leedu, Poola, Moskva, Londoni ja Tampere muusikakõrgkoolidest,” rääkis Marje Lohuaru. Eestit esindasid festivalil trio koosseisus Mari-Liis Urb, Kristian Plink ja Joonatan Jürgenson ning duo Rene Laur ja Joonatan Jürgenson. Kontsert toimus suurepärase akustikaga Wilanova lossis ning kavas olid Tubina ja Sibeliuse ansambliteosed.

Saja liikmega Euroopa Kammermuusika Õpetajate Assotsiatsioon asutati 2007. aastal ja see koondab nii muusikakõrgkoole kui ka kammermuusika alal tegutsevaid ansambleid ja festivale. Organisatsioon on avatud ka erinevatel haridusastmetel kammermuusikat õpetavatele koolidele. Eestist on ECMTA liikmed EMTA, festival “In Corpore”, Elleri-nim muusikakool ja ansambel YXUS.

14 views
bottom of page