top of page

BBC Proms pöörab pilgu Ladina-Ameerika, tšello ja Shakespeare’i poole


BBC Proms on teinud teatavaks oma suvise kava, mis üldjoontes toetub tänavu Ladina-Ameerika temaatikale, sest suvised olümpiamängud toimuvad Brasiilias. Tänavu esitatakse enim Heitor Villa-Lobose ja Alberto Ginastera loomingut. Festivalil toimub seitsekümmend viis põhikontserti, seitsekümmend kuus erisündmust ja kaheksa kammerkontserti Cadogan Hallis. Festival algab 15. juulil ja lõpeb 10. septembril. Muusikainstrumentidest pälvib erilist tähelepanu tšello, kavas on kümne tšellokontserdi ettekanne. Näiteks Elgari tšellokontserti esitab Promsi avaõhtul Sol Gabetta ja Dvořáki h-moll kontserti mängib Alban Gerhardt. Tähistatakse ka neljasaja aasta möödumist William Shakespeare’i surmast ning kõlab muusika, mis on inspireeritud tema kuulsatest näidenditest.

5 views
bottom of page