top of page

Mari Kalkuni kontserdid Jaapanis


12. – 20. novembrini andis Mari Kalkun Jaapani neljas linnas kuus kontserti. Tema võro- ja eestikeelne looming kõlas Tokios, Kyotos, Naras ja Kagoshimas. Koos kandlemängija ja perkussionisti Maija Kauhaneniga esitati muusikat plaadilt “Tii ilo”. Album ilmus 2015. aastal maineka Soome plaadifirma Rockadillo Records ning Jaapani plaadifirma Afterhours koostöös, kusjuures tegu on juba kolmanda Mari Kalkuni Jaapanis ilmavalgust näinud plaadiga (tema sooloalbum “Vihmakõnõ” valiti 2011. aastal Japan Music Magazine’i poolt parima viie albumi hulka Euroopa rocki kategoorias). “Tii ilo” on kättesaadav Jaapani suurimates plaadipoodides ja albumi Jaapani versioon sisaldab laulusõnade jaapanikeelseid tõlkeid ning spetsiaalselt sealse turu jaoks loodud disaini. Tokio kontserdil astus üles ka erikülaline, mr Silla, kes on Jaapanis populaarse Islandi indie-bändi Múm liige.

Mari Kalkun on oma senise muusikutee jooksul Jaapanis ka varem tuuritanud. “Öeldakse, et jaapanlastega loodud suhted on eluaegsed ja nendega ongi tekkinud kuidagi väga eriline side. Meie esteetikas ja maailmavaates võib leida palju ühist. Pärast esimest külaskäiku Jaapanisse koos Pastacaga võtsid mitmed tuttavad Jaapani kunstnikud ette pika tee Eestisse. Kontserdikohad, kus seni mänginud olen, on erakordselt hubased ja väga stiilsed.”

Mari Kalkuni kontserdireisi aitasid korraldada Kultuuriministeerium ja MTÜ Eesti Muusika Eksport / EAÜ.

14 views
bottom of page