top of page

Kooride võistulaulmine “Tuljak”

10. veebruaril Tartus Miina Härma gümnaasiumis toimunud XXII segakooride võistulaulmisel “Tuljak” pälvis A-kategooria I koha Tallinna Kammerkoor Mariell Areni dirigeerimisel. Tallinna Kammerkoor pälvis ka parima kohustusliku laulu eripreemia Eino Tambergi looga “Isamaale”.

Tallinna Kammerkoor

Tallinna Kammerkoor

Mariell Areni sõnul oli tänavusel konkursil osalejaid küll tavapärasest vähem, kuid Tallinna Kammerkoori võidurõõmu see sugugi ei vähendanud. “Laulupeoaasta on oma proovide ja ettelaulmistega kõikidele kooridele suur väljakutse ning konkursil osalemine nõuab alati 100% pühendumist. Pingutasime kõvasti, et saaksime näidata žüriile ja publikule Tallinna Kammerkoori oma aastakümneid püsinud ja tuntud headuses ning oleme ülimalt õnnelikud, et meie 21-pealine kammerkollektiiv suutis võita kõik autasud, mida me konkursile püüdma tulime,” sõnas Mariell Aren.

Žürii koosseisus Edgars Vītols (esimees), Kaia Urb ning Siim Selis hindasid A-kategooria II koha vääriliseks segakoori HUIK! Ingrid Roose dirigeerimisel ning III koha pälvis Tartu Maarja kirikukoor, dirigent Lilyan Kaiv.

B-kategoorias jäid II kohta jäid omavahel jagama Vene Koorikapell, dirigent Olga Tungal ning Eesti Rahvusringhäälingu segakoor, dirigent Hirvo Surva. C-kategoorias jäi samuti esikoht sel korral välja andmata. II koha saavutas VHK Õpetajate ja Lapsevanemate segakoor, dirigendid Jana Perens ja Ayaka Ueda ning III koht kuulus Anija valla segakoorile Hannijöggi, dirigendid Mariell Aren ja Eleri-Kristel Kuimet.

31 views
bottom of page