top of page

Paavo Järvi

Eesti Muusikanõukogu aastapreemia

Interpretatsiooni preemia – tippdirigendina eesti muusika maailmakaardil hoidmise eest

“Kõik sai alguse Paavo Järvi ideest luua dirigeerimiskursusega festival, et julgustada noori dirigente õppima, praktiseerima ja arenema. [---] Järvi tegi nimekirja muusikutest, keda oli tundma õppinud külalisdirigendi või muusikalise juhina. “Tuli kooslus inimestest, kes on kogenud ja suurepärased Lääne muusikud. Ent ma polnud valmis selleks, mis juhtus pärast – see kooslus hakkas väga hästi toimima,” tõdeb Järvi. Idee viia orkester festivaliraamidest ja isegi riigipiiridest välja, tekkis Järvil Viinis, kui ta nägi uhkeid kuldseid plakateid, mis reklaamisid Budapesti Festivaliorkestri etteastet Viini Filharmoonias. “Sellest ajast saati olen unistanud, et sellel kuldsel postril võiks olla Eesti Festivaliorkester,” meenutas Järvi. [---] Järvi soovib, et Eesti nimi jääks suurtel välislavadel kõlama ja sestap sai kollektiiv nimeks just Eesti Festivaliorkester. [---] EFO muusikaline tase on kahtlemata maailmaklassiline ning pakub elamusi, mida Eesti kontserdipublik saab üliharva.”

Sirp, 29. VII 2016. Hele-Maria Taimla arvustusest

39 views
bottom of page