top of page

Kontserdihooaeg 2020/2021. Eesti Rahvusmeeskoor


Millised kontserdid ootavad kuulajaid uuel hooajal?

Augustis tähistasime Tormise 90. sünniaastapäeva 7. augustil tema sünnikodus Kõrveaial ja 8. augustil suurkontserdil Viljandis, järgnesid kontserdid kavaga “Tasase maa laul” mitmel pool Eestis. Tormise tähtpäevale on pühendatud ka kontserdid 13.–16. oktoobrini neljas Eesti Kontserdi kontserdimajas, kus tulevad ettekandele Tormise “Kalevala XVII runo” ja Tõnu Kõrvitsa uudisteos. Novembris pühendame tähelepanu noortele, andes kümmekond koolikontserti, kuu lõpus esitame Niguliste kirikus Armeenia helilooja Komitase liturgia “Patarag” täisversiooni ning esineme Ida-Virumaa festivali raames Kohtla-Järvel.

Beethoveni sünniaastapäeva tähistame detsembris koos ERSOga. RAMi traditsioonilised jõulukontserdid toimuvad Tartus, Viljandis ja Tallinnas (vastavalt 20., 22. ja 23. detsembril) ning sisaldavad muu hulgas Norra helilooja Henrik Ødegaardi suurvormi orelile ja meeskoorile Eesti esiettekannet. RAM teeb kaasa ka Eesti Kontserdi uusaastakontsertidel. Järgmise aasta tähtsündmustest esimene on 9. jaanuaril toimuv kontsert Ester Mägi 99. sünnipäeva puhul. Märtsis kõlab Tartus ja Tallinnas uue muusika kava, aprillis Verdi reekviem ja mai alguses Riho-Esko Maimetsa meeskoori-suurvormi esiettekanne.

Milliseid piiranguid või takistusi on uue hooaja koostamisel tekkinud seoses koroonakriisi ja selle järgse ajaga?

Koroonakriis avaldas meie tegevusele kahtlemata tugevat mõju, mis kestab siiani. Ärajäänud kontsertidest on väga kahju, eriti pikalt ette valmistatud programmist Norra koorivõluri Grete Pederseni juhatusel, mis pidi toimuma märtsis. Paljude kavade puhul oleme küll saavutanud kokkuleppe viia need ellu järgnevatel hooaegadel. Väga olulisi esinemisi jäi ära väljaspool Eestit, nende seas kontsert Bayreuthi Wagneri festivalil, Šostakovitši 13. sümfoonia ettekanne Hamburgi Elbphilharmonie saalis Kent Nagano dirigeerimisel, turnee Hiinas ja kontserdid Poolas. Mainitud projektid on praegu edasi lükatud, aga loodame need tulevikus ikkagi ellu viia.

142 views
bottom of page