top of page

Kontserdihooaeg 2020/2021. Eesti Filharmoonia Kammerkoor


Millised kontserdid ootavad kuulajaid ees uuel hooajal?

Hooaja alguses tähistame Arvo Pärdi 85. sünnipäeva ja Veljo Tormise 90. sünniaastapäeva. Samuti esitame Tõnu Kõrvitsa teost “Sei la luce e il mattino” koos Tallinna Kammerorkestri ja Risto Joostiga (sama teos peaks kohe-kohe ilmuma ka plaadifirma Ondine märgi all). Hooaja kestel esineme korduvalt TKO ja ERSOga, esitades Mozarti, Beethoveni ja MacMillani teoseid.

EFK juures viimast hooaega alustav peadirigent Kaspars Putniņš toob kuulajateni kava, mis pakub Tormise loomingut veidi teistsuguses võtmes. Kevadel plaanime esineda tema juhatusel Saksamaal kavaga, kus Pärdi looming on põimitud renessansiajastu muusikaga. Sinna kutsuti meid tänu varasemale õnnestunud koostööle esinema ka koos Bielefeldi filharmoonikute ja dirigent Alexander Kalajdziciga.

Kontserdid tulevad veel Rahmaninovi suurteosega “Püha Johannes Kuldsuu liturgia”, mille plaadifirma BIS palvel ka salvestame. Hooaja lõpus pakume koos Kaspars Putniņšiga välja üllatusliku kava Guo Venjingi, Jonathan Harvey, Robert Schumanni ning Toshiko Hosokawa budistliku suunitlusega muusikast.

Millised on saabuva hooaja oodatavad kõrgpunktid?

Iga kontsert on omamoodi tipphetk. Kahtlemata kuuluvad väga eriliste hetkede hulka kontserdid “Pärdi päevadel”, kus saab kuulda nii meistri enda kui teiste heliloojate loomingut. Samuti ootame põnevusega septembris etenduvat muusikalavastust “Ringlemisi” Veljo Tormise loominguga. Uudset lähenemist pakub nii Teet Kase lavastus kui ka muusika, kus kõlaruumi laiendavad Sander Mölder ja Ülo Krigul.

Tiheda kontserdikevade lõpus toome koos TKOga kuulajateni Tõnu Kõrvitsa uue teose ning hooaja lõpetame ooperimaailmas prestiižsel Aix-en-Provence’i festivalil, kuhu meid on kutsutud osalema Kaija Saariaho uue ooperi “Innocence” esiettekandele. Libreto on muide kirjutanud Sofi Oksanen, juhatab Susanna Mälkki. Samal festivalil on meil au teha Wagneri ooperi “Tristan ja Isolde” etendustel esmakordselt koostööd muusikamaailma ühe tippdirigendi Simon Rattle’iga.

Milliseid piiranguid või takistusi on uue hooaja koostamisel tekkinud seoses koroonakriisi ja selle järgse ajaga?

Praegu on veel raske öelda, milline saab olema algav hooaeg etenduskunstides. Kevadel jõudsime punkti, kus peaaegu kõik välisturneed ja mastaapsed koostööprojektid Aasiast kuni USAni tühistati või lükati edasi. See on sundinud plaane ümber tegema, kuid huvitavaid projekte on palju. Oleme õnnelikud, et saame anda rohkem kontserte Eesti publikule ning pöörata tähelepanu noortele ja haridusprojektidele. Samuti pühendame rohkem aega pikalt oodanud salvestuste teostamisele.

125 views
bottom of page