top of page

It’s in their Eyes. Golden Dark / Golden Dark


Berliinis baseeruv multikulti-kollektiiv Golden Dark on vaevalt aastase vahega saanud hakkama uue kauamängivaga. Loomingulise koosluse teisel helikandjal musitseerivad D.j.Hull (laul ja kitarr), eestlanna Elo Masing (viiul), João Clemente (kitarr), Bernardo Sousa (trummid, kitarr) ja André Pontífice (bass). Plaat viib kuulja taas eklektilise eksperimentaalpsühhedeelse rocki kummastavatele radadele. Esimese plaadiga võrreldes tundub helipilt küpsem – rockilikult klaarim, meeleolult melanhoolsem, vähemaks on jäänud katsetamist, mis aga ei tähenda, et bändi helikeel oleks üksluine ja igav. Läbivalt äratuntavad on Berliini kuulsusrikka muusikalise mineviku õhkkonnast kantud eeterlikud helid. Ansambli muusika pigem ilmestab jutustusi, saades impulsse filosoofilistest laulusõnadest.

Alguspala “Sack Out” on sissejuhatus albumit läbivale melanhoolsele meeleolule, järgneb masinlik indie-stoner “Fucked up Man on a Boat”, mille järel hajutakse roosakaskuldsesse pimedusse (“It’s in their Eyes”, “Asbestos”). “The Man with the Rose Tattoo” on kaunilt minimalistliku helikeelega jutustus (külalisena teeb kaasa Nuno Santos Dias klaveril), “You’re Tamed” avab kuulajale futuristlikud uksed minevikku. Kolmandasse või minupärast viiekümne seitsmendasse dimensiooni on huvitet kuulajal võimalus sattuda siis, kui kaeda YouTube’ist palade taustaks olevaid lühifilme – omaette elamus kunstilistes sfäärides ...

Kuidas seda üllitist kuulata saab? Võib soetada moodsa digialbumi, ent võib ka esitada bändile tellimuse ning nädala pärast on teil ainulaadse kujundusega kunstiteos vinüüli graveerituna olemas. Eelmist, sajase tiraažiga vinüülplaati olevat veel ainult mõni saadaval, nii et seltsimehed melomaanid, kiirustage!

8 views
bottom of page