top of page

Palju õnne Peeter Vähi!

18. mail tähistas oma 65. juubelisünnipäeva helilooja ja väsimatu rännumees Peeter Vähi. Mitmekülgne muusik ja andekas meloodiameister, kes viljaka loominguga avardanud meie elu, pakkudes imeliste helikäikudega publikule kõikjal võimalust meditatsiooniks ja inspiratsiooniks.

Põhjaliku hariduse ja kõrge intellektiga muusikamees oskab lisaks heliloomingule ka võrratult kõneleda muusika sügavamast olemusest, selle müstilisest mõjust keskkonnale ja inimestele. Nauditav oli hiljuti kuulata selleteemalist arutlust Klassikaraadios, kus ta ilmeka sõnaseadega need mõtted kuulajateni tõi. Üldse on Peeter Vähit alati meeldiv kuulata. Tal on palju rääkida ja tema kuulajatel huvi kõike teada saada. Suure töövõimega Peeter Vähi jõuab igale poole. Küll raadio- ja telestuudiotesse, kohtumistele ja üritustele. Osaleb žüriis võistlussaadetes. Vahendab nagu giid reisielamusi kaugetelt maadelt, kus mõnikord ei olegi teid. Väärib märkimist tema suurepärane organiseerimisvõime muusikaliste sündmuste korraldajana. Ta ise on esimeste tunnistajate seas kohal, kui saal hakkab rahvast täituma. Need on tema rõõmutunnid, kus pikalt ette planeeritud ja teostatud projektid kogu hiilguses publiku ette jõuavad. Fantastilise suhtleja ja diplomaatliku maneeriga suudab ta ka kõige kaugemaist maailma nurkadest tuua Eestimaale esinema eksootilised, kordumatud artistid, kes jätavad endast maha unustamatu jälje. Olgu need siis Siberi šamaanid, Türgi dervišid või Hiina ooperilauljad. Sümpaatse isiksuse ja kogenud rändurina oskab Peeter Vähi inimestele läheneda ja see oskus on Eesti kultuurimaastikule toonud rõõmu ja õitsengut. Täitnud nootide ja mõjuvate viisidega kultuurihuviliste päevad.

Tahaksin teenekale kultuuri hoidjale teha sügava kummarduse tema panuse eest Eesti kultuuri rikastamisel. Soovin õnne, edu, loomingulist indu kõigis tegemistes. Palju uusi ja huvitavaid projekte, kohtumisi, reisiradu ja pilgeni täis saale kirikutest muusikahallideni.

FOTO ERAKOGUST

206 views
bottom of page