top of page

Lahkus Ryo Kawasaki

13. aprillil suri 73-aastaselt Eestis elav Jaapani kitarrist, helilooja ja programmeerija, helirežissöör, produtsent ja plaadifirma omanik Ryo Kawasaki. Rahvusvaheliselt tuntud jazzkitarrist Ryo Kawasaki on oma 50-aastase professionaalse karjääri jooksul tuntud rohkem jazz-fusion kitarristina. Ometigi pidas Kawasaki end südame poolest akustiliseks kitarristiks ja on välja andnud ka mitmeid akustilise kitarri sooloalbumeid.

Kawasaki salvestas 1973. aastal New Yorgis oma esimese albumi firmale Polydor. Ta on salvestanud ning teinud kontsertreise paljude USA ja Jaapani legendaarsete muusikutega nagu Gil Evans, Elvin Jones, Chico Hamilton, Dave Liebman, Hidehiko Matsumoto, Toshiko Akiyoshi ja paljud teised. Oma pika karjääri jooksul on ta kirjutanud ning avaldanud üle 300 muusikapala ning tema loomingut võib kuulda rohkem kui 30 albumil, samuti filmides ja jazzballetis “Still Point”, mis oli rahvusooper Estonia mängukavas hooajal 2001/2002.

Ligi 20 aastat Eestis elanud Kawasaki salvestas koos Eesti muusikutega heliplaadid “Reval” (2001) ja live-albumi “Tribute to Keith Jarrett” (2010). 2016. aastal moodustas Kawasaki koos Eesti muusikutega grupi Ryo Kawasaki & Level 8, millega anti mitmeid menukaid kontserte ka Jaapanis ja salvestati heliplaat Ryo Kawasaki muusikaga “Level 8” (2017).

FOTO https://et.m.wikipedia.org/

FOTO https://et.m.wikipedia.org/

45 views
bottom of page