Venemaa müüs oma salvestuspärandi võileivahinnaga

 

Vene riik müüs oksjonil ära Melodija plaadimärgile kuulunud hooned koos arhiiviga. Müügihinnaks kujunes 329,6 miljonit rubla (ligikaudu 4 miljonit eurot). Kurioosne on asja juures see, et ainuüksi kahe hoone turuhind on ekspertide hinnangul 300–350 miljonit rubla. See tähendab, et sisuliselt anti umbes sajandi taha ulatuv muusikaarhiiv ostjale ära tasuta. Majad ja arhiivikogu ostis Formaksi-nimeline firma, mille omanikud on Mihhail Sukontsev ja Dmitri Smirnov. Tegemist on ilmselgelt tehingut vahendava firmaga ja nii ilmselt lähebki vene endise suure plaadifirma arhiiv ilma igasuguse kontrollita tundmatutesse kätesse. Mis Melodija arhiivist edasi saab, ei oska praegu keegi arvata.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload