Loomisel on Moskva Suure Teatri filiaal Kaliningradis

01/04/2020

 

25. veebruaril oli Kaliningradis Oktjabrski saarel uue kultuurikvartali nurgakivi asetamise pidu, millele järgnes suur galakontsert Svetlogorskis Merevaigu saalis, kus esinesid Moskva Suure Teatri orkester, koor ning ooperi- ja balletisolistid. Pidustusteks oli ka põhjust. Nimelt avab Moskvas Suur Teater Kaliningradi ehitavas kultuurikvartalis oma esimese filiaali. Samasse kvartalisse on plaanis ehitada veel kultuurilis-hariduslikke hooneid. Näiteks on sinna planeeritud Tšaikovski-nimelise konservatooriumi muusikakeskkool, Tretjakovi galerii, Suure Teatri balletiakadeemia, õpilaste ühiselamu ja veel palju muud. Kvartal peaks valmima 2023. aastal. Kaliningrad, varasem Königsberg, oli Ida-Preisimaa pealinn, mis vallutati 1945. aasta jaanuaris ning on siiani Venemaa valduses.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload