top of page

EMTA uued kontserdisarjad

Eesti muusika- ja teatriakadeemia pühendab õppejõudude loometegevusele, jazzmuusika pärlitele ja doktoriõppe tudengite kunstile oma uued kontserdisarjad. “Paranenud tingimused nii õppe- kui ka kontserttegevuseks seoses akadeemia uute saalidega on andnud hoogu pidulikule 100. kontserdihooajale,” rääkis EMTA loometegevuse ja välissuhete prorektor Henry-David Varema. “Üliõpilased ja õppejõud on leidnud tegevuses uut hingamist ja on kasvanud soov oma kunsti publikuga jagada.

Uus sari on “Doktorandid laval”, mis annab doktoritudengitele võimaluse tuua avalikkuse ette oma uurimisteema loomingulise tahu. Sarja avakontsert ühendas klassikat, pärimust ja improvisatsiooni. Esinesid doktorandid Juhan Uppin (päkarauakannel), Jaak Sikk (improvisatsioon), Ksenia Rossar (sopran), Maila Laidna (klaver), Tiiu Sisask (klaver), Anneli Tohver (klaver), Ilana Lode (klaver) ja Saale Fischer (klavessiin).

“Academia aeterna” ehk igavene/kestev akadeemia on õppejõudude loomingulisele ja loomeuurimuslikule tegevusele pühendatud kontserdisari. Sarja avakontserdil EMTA kontserdi- ja teatrimaja suures saalis 16. veebruaril astus publiku ette Peep Lassmann.

Kontserdisari “Jazz akadeemias” paneb jazzmuusikaga elama akadeemia black box’i. Jazziõppel täitus käesoleval hooajal akadeemias ka 15. tegevusaasta. Esimesel kontserdiõhtul esines headest sõpradest koosnev trio Pennar & Friends (Eesti/Soome).

22 views
bottom of page