top of page

Wigmore Halli särav juubelihooaeg


Maailma üks ihaldatumaid kammersaale, Londoni Wigmore Hall avaldas oma 120. hooaja (2020/21) programmi, milles on palju huvitavat. Saali 120. aastapäeva kontserdil 2021. aasta juunis astub üles pianist Mitsuko Uchida. Hooaja põnevateks esinejateks on kindlasti viiuldajad Leonidas Kavakos ja Frank Peter Zimmermann, pianist Sir András Schiff ning Takács-kvartett. Wigmore Halli resideerivad artistid on juubelihooajal tšellistid Jean-Guihen Queyras ning Gary Hoffman, klarnetist Martin Fröst, pianistid Pavel Kolesnikov, Igor Levit, Jeremy Dank, Cédric Tiberghien, Llŷr Williams, Bertrand Chamayou ning Beatrice Rana ja bariton Florian Boesch.

Hooaja fookus on Mendelssohni loomingul, ettekandele tulevad tema kõik keelpillikvartetid ning vokaaltsüklid. Huvitav tsükkel on Bohuslav Martinů seitse keelpillikvartetti Pavel Haasi kvarteti esituses ja see on esimene kord, kui need tervikuna Londonis kõlavad. Pianist Jean-Efflam Bavouzet teeb algust ka läbi mitme hooaja kestva Debussy sarjaga. Väljapaistvatest lauljatest on laval Christian Gerhaher, Diana Damrau, René Pape, Lise Davidsen, Gerald Finley, Marianne Crebassa, Sabine Devieilhe, Christoph Prégardien ja Elsa Dreisig. Mozarti loomingule keskenduvad Hagen-kvartett ning Jörg Widmann, Igor Levit, Daniel Ottensamer, Gautier Capuçon ja Kirill Gerstein. Resideerivaks heliloojaks saab austerlane Thomas Larcher. Juubelihooaja teemaks on ühendatus – muusika, muusikute ja publiku vahel.

9 views
bottom of page