top of page

Anna Netrebko ja Diane Warren on Polar Music Prize’i laureaadid


Rootsi kuninglik muusikakadeemia kuulutas välja Polar Music Prize 2020 võitjad. Nendeks on tänavu vene ooperidiiva Anna Netrebko ja nimekas laulukirjutaja (songwriter) Diane Warren. Pidulik auhinnagala on 9. juunil Stockholmi Grand hotellis ning preemiaraha suurus on 103 000 eurot.

Anna Netrebko on sündinud Krasnodaris ja õppinud Peterburis. Raha teenis ta algul Peterburi Maria teatris koristajana, ent pärast prooviesinemisi teatri juhtkonna ees võttis dirigent Valeri Gergijev särava ande oma hoole alla. 2006. aastal sai ta Vene kodakondsuse kõrvale ka Austria oma. Sarmikas sopran on oodatud esineja maailma kõigis tuntumates ooperiteatrites ning tema kolm põhielukohta on Viin, Peterburg ja New York. Parimatel ooperilavadel on ta kehastanud kõige meeldejäävamaid ja karakteersemaid ooperikangelannasid.

Diane Warren on olnud Billboard Hot edetabeli top 100 hulgas esimene lausa üheksal korral. Oscarile on tema loomingut nomineeritud väga paljudel kordadel, ent võita pole tal kahjuks õnnestunud. See-eest on Warrenil Grammy, Emmy ja Kuldgloobuse autasud. Warren on Polar Music Prize’i 29-aastases ajaloos esimene naissoost laulukirjutaja, kes ei ole ise samal ajal laulude esitaja.

Polar Music Prize’i asutas ansambli ABBA mänedžer Stig Anderson 1989. aastal ning seda antakse välja igal aastal – üks pop- ning teine klassikalise muusika viljelejale. Preemia annab välja Rootsi kuninglik muusikakadeemia ja selle tunnustuse osaliseks on saanud niisugused muusika suurnimed nagu Bob Dylan, Isaac Stern, Burt Bacharach, Joni Mitchell, Ravi Shankar, Karlheinz Stockhausen, Pierre Boulez, Paul McCartney, Iannis Xenakis, Stevie Wonder, Sting, Elton John, Ennio Morricone, Led Zeppelin, Renée Fleming, Pink Floyd, Peter Gabriel, Yo-Yo Ma, Björk ja Patti Smith.

12 views
bottom of page