top of page

Ingrid Roose oli võidukas noorte dirigentide konkursil Pariisis

Dirigent Ingrid Roose võitis IX rahvusvahelisel noorte dirigentide konkursil Pariisis I preemia ja Pariisi orkestri (Orchestre de Paris) koori eripreemia, milleks on kontsert selle kooriga järgmisel hooajal. 18. – 20. oktoobrini Versailles’is ja Pariisis toimunud konkursile valiti osalema 18 dirigenti, neist 12 pääses poolfinaali ja kuus finaali.

Ingrid Roose räägib konkursist: “I ja II voor viidi läbi Versailles’s. Esimene voor oli jagatud kaheks, kus hommikul pidime tööd tegema siinse konservatooriumi õpilaskooriga. Päeva teisel poolel töötasime Versailles’i barokikeskuse lastekooriga. Teisel päeval oli poolfinaal Versailles’i lossis barokikeskuse kammerkooriga. Seejärel oli finaal Pariisis, kus meie ees oli 91-liikmeline Pariisi orkestri koor.” Ingrid Roose sõnul hindas žürii dirigeerimistehnikat, reageerimiskiirust, seda, kuidas tööd tehti ja kas mindi nõudmistega lõpuni. Finaalvoorus tekkis meie noorel dirigendil suure kooriga väga hea klapp ning esitus kujunes väga mõjuvaks.

Ingrid Roose on lõpetanud TMKK kooridirigeerimise erialal Ingrid Kõrvitsa klassis ning omandanud bakalaureusekraadi EMTAs Hirvo Surva käe all. Ta on täiendanud end Stockholmi kuninglikus muusikakõrgkoolis. 2017. aastal sai ta EMTAs magistrikraadi orkestridirigeerimises Jüri Alperteni klassis. Ingrid Roose oli XII noorte laulu- ja tantsupeo “Mina jään” lastekooride dirigent ja juhatas naiskoore XXVII üldlaulupeol “Minu arm”.

185 views
bottom of page