top of page

Ene Salumäe pälvis Aino Kallase preemia

Ene Salumäe pälvis Aino Kallase preemia teenete eest Soome ja Eesti kultuurisuhete arendamisel. Preemia anti üle 12. korda.

Organist, kirikumuusik ja koorijuht Ene Salumäe esineb regulaarselt Eestis ja mujal Euroopas, lisaks on ta andnud kontserte Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Jaapanis ja Venemaal. Ta on lõpetanud EMTA ning tal on magistrikraad Soomest Sibeliuse akadeemiast. Ene Salumäe emapoolne vanaema on pärit Hiiumaalt Reigist ning üks ta sugulasi on väidetavalt Aino Kallase “Reigi õpetaja” üks inspiratsiooniallikaid. Salumäe vanaisa Eduard Salumäe oli soomepoiss, isa Jaak Salumäe ning onud on arendanud kultuurisilda Eesti ja Soome vahel.

Aino Kallase preemiat hakati välja andma 2004. aastal. Sellega tunnustatakse eestlastest üksikisikuid või kollektiive, kel on märkimisväärseid teeneid Eesti-Soome kultuurisuhete arendamisel. Auhinna on pälvinud varem nt ajakirjanik Kulle Raig, professor Rein Veidemann ja tõlkija Piret Saluri.

Ene Salumäe. FOTO SIIM LÕVI / ERR

Ene Salumäe.FOTO SIIM LÕVI / ERR

28 views
bottom of page