top of page

Riia-Jūrmala festival 2020

Riia-Jūrmala muusikafestival avalikustas 2020. aasta programmi. Festival on jaotatud neljale nädalavahetusele alates 10. juulist kuni 30. augustini. Seekordsed külalisorkestrid on Iisraeli filharmoonikud koos dirigent Lahav Shaniga (10.–12. juulil), Baieri Raadio sümfooniaorkester dirigent Manfred Honeckiga (17.–19. juulil), Peterburi filharmooniaorkester dirigent Juri Temirkanoviga (14.–16. augustil) ning Londoni filharmooniaorkester Vladimir Ashkenazy juhatusel (28.–30. augustil). Solistina orkestri ees ning kammerkontsertidel astuvad lavale näiteks Leif Ove Andsnes, Gautier Capuçon, Hélène Grimaud, viimase Tšaikovski konkursi võitja Alexandre Kantorow, Tuls Mørk, Maria João Pires ja András Schiff. Uuel hooajal on festivalil ka hariduslik pool Riia-Jūrmala muusikaakadeemia näol, kus meistriklasside ja töötubade läbiviimist aitab korraldada Jāzeps Vītolsi nimeline Läti muusikaakadeemia ning juhendajad on valitud festivali solistide ja orkestrantide hulgast. Riia-Jūrmala festivali kunstiline juht Martin Engström lubab, et festivalisuvi Riias ja Jūrmalas saab olema väga mitmekülgne. Erilist heameelt valmistab Engströmile see, et osalevad mitmed pianistid, kes on otsustanud Beethoveni 250. sünniaastapäeva lähenemist tähistada just Riia-Jūrmala festivalil.

15 views
bottom of page