top of page

Noor pianist Tähe-Lee Liiv oli edukas konkursil Ameerikas

7.–10. novembrini oli New Yorgis rahvusvaheline George Gershwini nimeline pianistide konkurss, kus TMKK X klassi õpilane Tähe-Lee Liiv (õp Marrit Gerretz-Traksmann ja Ivari Ilja) saavutas nooremas kategoorias II koha. Noorema rühma laureaadid olid lisaks veel: I koht Benjamin T. Rossen, (Manhattani muusikakool), II koht Henry Tang (Lucy Mosese kool, New York), III koht Luyao Zachary Guo (Juilliardi kool). Konkursi žüriisse kuulusid Olga Kern, Marilyn Nonken, Krystian Tkaczewski, Anastasia Kozlova, Nikita Fitenko, Wen Yin Cui ja Michael Bulychev-Okser.

Tähe-Lee Liiv alustas klaveriõpinguid Maigi Pakri klaveriklassis. Alates sügisest 2018 õpib ta ka Sibeliuse akadeemias Hui-Ying Liu-Tawaststjerna klaveriklassis. Tähe-Lee on silma paistnud konkurssidel nii Eestis kui välismaal, viimaste saavutuste seas on näiteks II koht konkursil “Virtuosi per musica” Tšehhis Usti Nad Labemis (2018), virtuoossuse eripreemia rahvusvahelisel konkursil “1st Nordic Junior Piano Competition” Rootsis (2019), I koht konkursil “Concerto Competition ‘Theodor Leschetizky’ for Gifted Young Pianists” New Yorgis (2019). Sel hooajal võtab Tähe-Lee osa ka telekonkursist “Klassikatähed”.

144 views
bottom of page