top of page

Dennis Russell Davies MDR sümfooniaorkestri peadirigendiks

FOTO https://m-festival.biz/

Leipzigis asuv MDR sümfooniaorkester teatas, et uuel hooajal asub orkestri peadirigendi kohale ameeriklane Dennis Russell Davies. Leping sõlmitakse neljaks aastaks. 75-aastane tulevane peadirigent hindab väga koostööd orkestriga ning tal on kollektiivi ja uue ametikoha suhtes kõrged ootused. Orkestri viimane peadirigent oli Kristjan Järvi, kelle ametiaeg lõppes 2018. aasta kevadel. Sellest ajast on see ametikoht olnud vaba.

Davies’i karjäär on olnud väga pikk ning mitmekülgne. Ta on olnud Stuttgardi rahvusooperi muusikaline juht (1980–1987), Bonni linnateatri muusikaline juht (1987–1996), Viini ORF Raadio sümfooniaorkestri peadirigent (1997–2002), Linzi Bruckneri orkestri muusikaline juht (2002–2017) ja Baseli sümfooniaorkestri peadirigent (2009–2016). Alates möödunud hooajast on ta Brno filharmooniaorkestri peadirigent.

23 views
bottom of page