top of page

Sümfooniaorkestrite liidu auliikmed on Tonio Tamra ja Jüri-Ruut Kangur

IX noorteorkestrite festivalil Jõhvi kontserdimajas nimetas Eesti sümfooniaorkestrite liit oma auliikmeteks Viljandi muusikakooli direktori Tonio Tamra ja dirigendi ning kauaaegse Eesti sümfooniaorkestrite liidu esimehe Jüri-Ruut Kanguri.

Tonio Tamra juhitavas Viljandi muusikakoolis tegutseb 60-liikmeline Viljandi noorte sümfooniaorkester. Tamra tegevus noorte sümfooniaorkestrite arendamisel ja muusikaõppe korraldamisel on olnud pikaaegne ning teda tunnustati pühendumusega tehtud töö eest. Jüri-Ruut Kanguri eestvedamisel taasasutati 2010. aastal Eesti sümfooniaorkestrite liit. Ta oli liidu juhatuse esimees aastatel 2010–2019 ning tema eestvedamisel alustasid tegevust Liivimaa noorteorkester, Narva noorte sümfooniaorkester ning Tallinna ülikooli sümfooniaorkester.

Eestis tegutsevat 27 noorte sümfoonia- ja keelpilliorkestrit esindava liidu peamisi eesmärke on korraldada noorteorkestrite festivalide ja kontsertide, aidata kaasa nende tegevusele, propageerida orkestripillide õpet ja korraldada sümfooniaorkestrite esinemist laulupeol. 8.–9. novembril Jõhvis toimunud IX noorteorkestrite festivalist võttis osa 13 kollektiivi üle Eesti. Kokku osales festivalil üle 400 noore muusiku.

Teatriauhindade gala Ugala teatris, Tonio Tamra Autor/allikas: Kairit Leibold/ERR

Teatriauhindade gala Ugala teatris, Tonio Tamra Autor/allikas: Kairit Leibold/ERR

bottom of page